OM

hem       aktuellt       cv        om/kontakt

lotta engström

konstnär & konstpedagog


UNDER KONSTRUKTION

Lotta Engström Art


Jag är konstnär, konstpedagog, bildmakare, grafiker, hantverkare ,m.m, allt i ett och samma.  Alla de beståndsdelar behöver jag i mitt jobb som konstnär., 


Som konstnär jobbar jag ofta konceptuellt, idé- och temabaserat då jag gärna vill forska och fördjupa mig i något specifikt ämne, för att sedan gestalta det konstnärligt. Jag jobbar med många olika tekniker, allt från grafik, måleri/teckning, glas, återvunnet material, rörlig bild, olika skulpturala material som till exempel papier maché, gips m.m. Jag tycker om att ha en ”palett” av vetskap, kunskap och färdighet om olika materials beskaffenhet för att sen fritt kunna välja vilka/vilket material som passar sig bäst för att gestalta den idé jag fördjupat mig i.

För mig startar ofta processen medverket i en känsla, en reflektion, en tanke, en reaktion..

Min inspiration kommer ofta från miljön och naturen men jag hittar även konstnärliga ideér från samhälleliga frågor, människor, möten och relationer.
De konstnärliga uttrycken kan variera från symboliskt, suggestivt och abstrakt till konkret och funktionellt.


Under de senaste 3 åren har jag i mitt arbete med konsten cirkulerat kring temat klimat, miljö, naturresurser m.m. Jag har stark klimatångest och är väldigt oroad över hur vi hanterar denna fråga, som egentligen i slutändan handlar om vår fortsatta existens på denna planet.  Det handlar om existentiella frågor som behöver få svar.

Jag ställer frågor till mig själv kring hur jag kan medverka till ett bättre klimat/miljö, hur kan jag använda konsten som medel för att lyfta upp och ställa de kritiska frågorna som behövs.

Min stora vision är att jag, med hjälp av konsten, kan medverka till en ökad medvetenhet kring klimat/miljöfrågan. Jag vill ställa frågor till betraktaren genom min konst, så ett frö till eftertanke och reflektion, s som kan leda till något konkret handlande i positiv miljöanda


Dessa tankar har satt igång en konstnärlig process som fört mig framåt mot att börja skapa konst med pigment och material från naturen som är ekologiska, naturliga, utan gifter, utan kemikalier och som är nedbrytbara. 

Det är en spännande konstnärlig process jag är inne i och jag ser att konsten, som blir, ofta återspeglar tankar/frågor kring utvinning, exp loatering, rovdrift. Det handlar om våra naturresurser, som skogen, naturen, berget, vattnet och vår (över)konsumtion


Som konstpedagog arbetar jag med processpedagogik där processen är det viktigaste och där det inte finns några rätt eller fel. i det arbetet ser jag mig som en slags medvandrare där jag stöttar deltagaren att hitta sin egen kreativitet och uttryck.
Just nu jobbar jag 50% på Sunderby Folkhögskola med olika konstkurser.
Har frilansat som konstpedagog i drygt 14 år och haft många olika typer av jobb coh andra uppodrag.
se vidare under fliken CV


Hör gärna av dig om du har några frågor, vill samarbeta kring något uppdrag, komma på ateljébesök eller om du är intresserad av något verk..
kontaktuppgifter ser du här till vänster.

Lotta Engström Art © Copyright 2020. All Rights reserved

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera